THE INTERNATIONALE

free counters
COUNTER THE INTERNATIONALE INI MULA BEROPERASI PADA 17 DECEMBER 2009

AHLI KELAB SOSIALIS HIJAU

JIKA PAS JOIN UMNO ADAKAH ANDA AKAN

PANAS !! Nantikan siri-siri Pendedahan Jahat Mereka

Ahad, 10 Januari 2010

Gereja Katolik, Herald berjaya memenangi Hadiah Filem terbaik

Satu upacara penyampaian hadiah filem paling sensasi awal tahun 2010 ini telah di adakan petang kemarin di sebuah gereja di Kuala Lumpur. Perdana Materi serta beberapa orang materi telah menjadi tetamu kehormat di dalam majlis yang gilang gemilang itu.

Seorang urusetia majlis yang di temui berkata, majlis penyampaian hadiah itu di adakan di gereja tersebut adalah kerana ianya merupakan lokasi pengambaran filem tersebut.

Filem yang memakan belanjan sebanyak RM10.00 ini, iaitu untuk membeli mancis, petrol dan botol kicap adalah satu-satunya filem yang hanya mengunakan pelakon yang tidak ternama.

Namun begitu jika di lihat dari segi sambutan dan hasil jualan tiket, filem ini merupakan sebuah filem yang paling mendapat sambutan berbagai kaum di Malaysia ini. Perkara ini adalah tidak pernah berlaku kepada filem2 yang sebelumnya.

Yusof Selam yang turut hadir ke majlis ini kelihatan terduduk kerana tidak pernah menyangka sebuah filem yang tidak ada motor besar, Kereta spot dan Sarjan misai telah berjaya mencecah penonton sehingga satu Malaysia. Menurutnya adalah mustahil sebuah filem itu akan laku tanpa ada pelakon seksi atau pemuda tampan.

Dalam majlis itu beberapa nama telah di nobatkan sebagai pemenang berbagai kategori. Antara yang berjaya merangkul kemenangan di samping mendapat pengitirafan ialah:-

  1. Pengarah : Team Propaganda
  2. Penerbit : UMNO/BN
  3. Pelakon Utama : Tuan Hakim, Makamah, Gereja Katolik, Herald, Tukang baling Bom
  4. Promosi : berita Hairan, Utusan Melayau, Mutro, Sonar, dan semua akhbar
  5. Pelakon tambahan : orang Umno
  6. Pelakon kanak-kanak : Orang Pas
Namun begitu hanya pemenang utama sahaja di berikan hadiah berbentuk wang tunai sebanyak RM500,000.00 manakala yang lainnya hanyalah di beri pujian sahaja oleh Perdana Matri kerana sanggup menjadi pelakon bodoh dan bahalol.

Yang paling menariknya orang Pas yang sejak bermulanya pergambaran filem ini telah bersama-sama dengan pelakon umno sejak awal pagi lagi telah berada di depan pentas kerana menyangka akan memenagi hadiah pelakon kanak-kanak terbaik terpaksa berputih mata apabila juru acara telah mengumumkan bahawa hanya Gereja Katolik, Herald, telah berjaya merangkul kesemuah hadiah yang bernilai RM500,000.00 itu.

Pengumuman kemenangan oleh gerejaKatolik, Herald, ini telah mendapat tepukan gemuruh dari mereka yang hadir. Namun begitu sebenarnya mereka bukan bertepuk kepada gereja Katolik, Herald,tetapi bertepuk kepada orang melayu kerana telah berjaya menjadi pelakon paling bodoh di abad ini.

Di sebelah atas gereja itu kelihatan bebrapa orang awek paderi yang kononnnya tak kawin tersenyum kepada orang melayu yang bodoh di situ.

Dalam satu temu bual dengan seorang wakil Pas , beliau berkata walaupun mereka tidak memenangi apa2 hadiah tetapi mereka puas kerana telah berjaya mengadakan demontrasi bersama UMNo. Ini adalah kerana Pas dan UMNo walaupun berlainan parti tetapi mereka adalah berbangsa melayau.

Bername

Sosialis Hijau

Tiada ulasan: